En av mine hobbyer

I dette blogginnlegget vil jeg fortelle om en av mine hobbyer. 

Jeg har strikket siden før jeg startet på skolen og det begynner å bli ganske mange år siden.  For meg virker strikkingen som meditasjon.  Jeg tror det er viktig å finne en eller flere hobbyer som kan roe oss ned eller i det minste vekk fra hverdagens stress.

I løpet av det siste året har det blitt en mohair jakke til meg selv.  Jeg har også strikket et barne-sett til 2 år med bukse, lue og genser i 4 farger. Jeg er akkurat ferdig med et barne-sett med blad- og hullmønster til et grandtantebarn. Barne-settet her er bukse og lang jakke i rosa størrelse 12-18 mnd. Det har blitt veldig mange strikkeprosjekter gjennom årene, men har glemt å ta bilde av mer enn de som er strikket siste år. 

Jeg er jo i utgangspunktet fysisk blind så det er jo litt ekstra utfordringer før selve strikkingen kan begynne.  Oppskriften kjøper jeg og skanner slik at jeg kan lese den på pc og i blindeskrift.  Består mønsteret av diagrammer så kommer neste utfordring.  Jeg trenger da å finne noen som kan lese linje for linje i diagrammet.  Jeg lager da mitt system på datamaskinen.  Består oppskriften av mange farger så må jeg sortere og skrive blindeskrift lapper på hvert magebind rundt nøstene. Etter all denne planleggingen så er jeg klar for å starte strikkingen. 

Det blir jo en del restegarn som er fint å strikke ullsokker av.  Ullsokkene er jo supre julegaver.  For at jeg skal kunne vite hvilke sokker som hører sammen så fester jeg en tråd i tuppen på begge og knytter de sammen.  Det er jo litt kjedelig å gå med en sort og en hvit sokk.  Om jeg ønsker å gi sokker i gave så er det jo viktig at de passer sammen.

Jeg er en type som kjeder seg fort så jeg trenger stadig vekk nye utfordringer.  Det i seg selv kan bli veldig stressende for meg. 

Alle trenger en hobby eller adspredelse fra hverdagens jag og mas.  Det hadde vært hyggelig å høre hva din hobby er eller hva du gjør for å koble ut.  Jeg har også flere, men mer om det i en annen blogg.

Det hadde vært hyggelig om du sjekket min nettbutikk når du først er innom Helsejuvelen.  Jeg vil også etter hvert skrive eller lage video om alle de fantastiske produktene jeg selger.  De er norske og produseres i Norge. Jeg tenker at det som vokser og gror rundt oss er det beste for oss som bor i landet.

Sjekk helsejuvelen.no for plutselig er jeg der med noe nytt.  Ønsker dere alle det beste.

Randi Elisabeth  

Barnesett
Barne-sett 18 måneder
Lang barnejakke. Knapper kommer når butikkene åpnes
bukse. sokkene strikkes
Barne-sett til 2 år
Mohair-jakke til meg selv. Knapper kommer når butikker åpner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *